Convivència 2012

XIII Trobada Diocesana
Diumenge, 3 de juny de 2012

Aquesta trobada és el tercer any que es fa (el 2010 va ser a Montserrat i el 2011 a Lourdes de la Nou i Queralt) i enguany ha crescut de manera considerable la participació, que ha arribat a ser de 325 persones, provinents de diverses parròquies i comunitats de l'Arxidiòcesi de Barcelona. En total hem quasi omplert set autocars.

Hi han vingut grups nombrosos de les comunitats catòliques Filipina, Xinesa, Bubi de Guinea i Ucraïnesa (greco-catòlica).
També molts cristians provinents de diversos països llatinoamericans i africans vinculats a parròquies de Barcelona, i un bon nombre de cristians autòctons de les següents parròquies: Mare de Déu de la Llum (L'Hospitalet), Sant Jaume (Sta Coloma de Gramenet), Sant Roc (Badalona), Bon Pastor (Sant Andreu), Mare de Déu del Carme, Santa Mònica, Sant Salvador d'Horta i Mare de Déu de Lurdes (Rambla-Poble-sec), Santa Bernardeta (Trinitat-Roquetes), Sant Lluís Gonçaga (Provençals) i Sant Carles Borromeu (Gràcia).
Finalment, alguns participans del curs "Acció social en immigració i dinamització multicultural" s'han afegit també a la trobada.

Hi ha hagut una molt bona complicitat de la Comunitat de Poblet, que ens ha facilitat tots els espais necessaris i la presència del Prior, en Lluc Torcal, amb qui hem tingut una trobada i un diàleg molt ric sobre Poblet, la seva història i la seva vida en l'actualitat.
Ha sigut especialment reeixida la Celebració de l'Eucaristia, en català i castellà com a llengües vehiculars, i amb cants propis de les diverses llengües i cultures que formaven l'assemblea.
Finalment, l'últim acte ha sigut una visita "lliure" (era impossible organitzar una visita guiada  clàssica) a tots els espais visitables del Monestir.

Esperem que la bona convivència i els molts petits encontres entre persones de diverses cultures ens ajudin a fer evolucionar la identitat de l'Església Diocesana per a que tothom s'hi senti inclòs i reconegut.



Lloc: Monestir de Poblet.
Sortida: 08:30 de la Plaça Universitat de Barcelona.
Retorn: 20:00 a la Plaça Universitat de Barcelona.
Preu: adults 9€; menors de 4 anys 2€.
Nota: ens portem el dinar.