Qui som?

Caminem junts en la diversitat som un col·lectiu eclesial format per persones i comunitats que promovem una pastoral multicultural, oberta i integradora, que respongui a la diversitat d'origens, tradicions i cultures dels cristians i cristianes que avui formem l'Església a Catalunya.

Volem que la pastoral amb els nouvinguts o migrants no sigui una pastoral específica o segregada, sinó una pastoral transversal que abasti tots els àmbits de la vida de l'Església. Per això en el nostre col·lectiu hi participen persones nouvingudes i també autòctones, i vetllem per arrelar sobretot a la xarxa de parròquies i arxiprestats.

Hem nascut a Barcelona i estem vinculats al Secretariat Diocesà de Pastoral amb Migrants (dins la Delegació de Pastoral Social i Caritativa), però tenim vocació de treballar plegats amb les diverses Esglésies a Catalunya de cara a redefinir la nostra identitat col·lectiva, respectuosa amb la tradició, cultura i història pròpies, i a l'hora acollidora de la multiculturalitat de la nostra societat.
...........................................................................

La nostra organització és la següent:
  • Trobades Diocesanes (o Interdiocesanes):
    Reunions de caràcter formatiu, solidari, litúrgic o lúdic obertes a tothom. Se solen fer amb una periodicitat variable.
  • Consell de Comunitats:
    Reunions de representants territorials i de comunitats en les que es proposen objectius i mitjans, es preparen les Trobades Diocesanes i s'avalua el treball que es va fent.
  • Equip de Pastoral amb Migrants:
    Reunions que es fan al si del Secretariat Diocesà de Pastoral amb Migrants formades pel Director/a del Secretariat, representants de la pastoral de parròquies i comunitats, de Càritas Diocesanai, i experts en la gestió multicultural. La seva funció es fer el seguiment permanent de tots els temes que es refereixen als migrants i a la diversitat dins la pastoral diocesana.
...........................................................................

Si esteu interessats en participar-hi o voleu més informació, contacteu amb nosaltres a través dels canals que ofereix aquest lloc web. Hi sereu benvinguts!

Caminem junts en la diversitat
Secretariat Diocesà de Pastoral amb Migrants

Sant Pau, 99 - 08001 Barcelona
+34 933176397
sdmigrants@arqbcn.cat
@CamiJunts
www.caminemjunts.com